3 veel gestelde vragen over het online platform van de ActiveFloor

De ActiveFloor is een interactieve beweegvloer waarbij je educatieve spellen speelt door te springen, hurken, rennen, stappen en draaien. ActiveFloor combineert leren, spelen en bewegen. Hierdoor zijn kinderen gemotiveerd, nemen ze de lesstof makkelijker op en zijn tegelijkertijd actief bezig.

Spelen is het natuurlijke leermiddel van kinderen, dus waarom zou je spelen niet gebruiken als onderdeel van je lessen?

Een van de unieke eigenschappen van de ActiveFloor is het online platform. Maar wat dit is en wat de voordelen zijn beantwoorden we hieronder.

Wat is het online platvorm van de ActiveFloor?

De ActiveFloor is gekoppeld aan een online platform. Op dit platform staan alle games die voor de ActiveFloor zorgvuldig zijn samengesteld en ontworpen. Deze games zijn helemaal afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen, leerdoelen en onderwerpen.

Dit online platform wordt gebruikt door alle gebruikers van de ActiveFloor, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Het grote voordeel van dit platform is de diversiteit aan spellen en flexibiliteit.

Waarom  is een online platform handig?

Het spelaanbod van de ActiveFloor is zeer uitgebreid. Er staan tientallen spellen op die geschikt zijn voor voor peuters t/m groep 8 leerlingen.

Met het online platform maak je de ActiveFloor helemaal op maat en selecteer je de spellen die het beste passen bij jullie doelstellingen. Wil jij dat de ActiveFloor alleen gebruikt wordt om te leren dan kan je de hiervoor bestemde spellen selecteren. Maar als je de ActiveFloor ook voor ontspanning wilt inzetten dan kan je hier een aantal FUN games aan toevoegen. Door het online platform ben je enorm flexibel en de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Een ander voordeel van het online platform is dat wij snel nieuwe innovatieve games met jullie kunnen delen. Dit kunnen spellen zijn die wij ontwikkeld hebben of door een van de andere wereldwijde ActiveFloor gebruikers. Als we horen dat er ergens een spel is ontwikkeld waar opmerkelijke resultaten mee zijn geboekt dan wordt dit spel met alle ActiveFloor gebruikers gedeeld. En dit is allemaal zo snel mogelijk door het online platform.

Waarom helpt de ActiveFloor kinderen bij het aanleren van de 21e eeuwse vaardigheden?

Via het online platform van de ActiveFloor kun je ook zelf eenvoudig games maken. De vraag die we vaak krijgen is of dit niet moeilijk is. Het antwoord hierop is nee. Je hebt hier geen specifieke IT-kennis voor nodig maar alleen een goed idee. Hierdoor kan je de ActiveFloor nog beter afstemmen op je eigen leerdoelstellingen. Een van onze coaches geeft je een korte training, en in slechts drie uur ben je klaar om je eigen spel voor de ActiveFloor te ontwikkelen.

Om de interactie van de ActiveFloor nog beter te benutten kunnen kinderen zelf ook spellen ontwikkelen. Op deze manier gaan kinderen zelf aan de slag om hun 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. Alle elf van de 21e eeuwse vaardigheden die door SLO en Kennisnet zijn opgesteld zullen kinderen gebruiken tijdens het bedenken, maken, testen en spelen van hun eigen games.

21e eeuwse vaardigheden overzicht

Wil jij een demonstratie van de ActiveFloor. Neem dan contact met ons op.

Hieronder zie je een demo van onze Vlogsters Liv en Isis hoe zij zelf spellen bedenken voor de Active Floor.