fbpx

Active Floor lanceert 3 nieuwe spellen voor de interactieve vloer

Reflectie, snelheid en het verkennen van de wereld – dat zijn enkele van de elementen in onze drie onlangs gelanceerde in spellen voor de interactieve vloer van Active Floor.

Active Floor ontwikkelde de nieuwe interactieve vloer spellen op basis van de input van de doelgroep zelf, scholieren. Drie verschillende klassen testten de interacieve vloer van Active Floor. Na een brainstorm over de ingrediënten voor een nieuw spel, volgde een spelconcept dat zij aan de rest van de school presenteerden. Active Floor ging met de concepten aan de slag en ontwikkelde Spin It, Globetrotters en BuzzIt. Razend leuke, leerzame spellen voor de iets oudere jeugd. Ontdek ze zelf!

Spin it

Spin It, beter bekend als ‘flesje draaien’, is een spel waarbij de deelnemers verschillende activiteiten moeten uitvoeren of vragen moeten beantwoorden.

De spelers staan ​​in een cirkel op de vloer met de fles in het midden. Een van de spelers stapt op de fles om hem te laten draaien. De persoon naar wie de fles wijst wanneer deze stopt, moet een activiteit uitvoeren of de vraag beantwoorden die verschijnt. Wanneer de speler de taak heeft voltooid, moet hij / zij de fles spinnen.

De individuele en uitdagende activiteiten of het beantwoorden van persoonlijke vragen leidt tot zelfinzicht. Tegelijkertijd leren de deelnemers ook van de antwoorden van de andere spelers.

2-10 spelers kunnen dit spel tegelijk spelen.

beweegvloer peuters

Globetrotter

Globetrotter is een quiz die behoorlijk verschilt van de andere spellen in Active Floor. In deze game nemen maximaal 6 teams het tegen elkaar op.

Elk team ontvangt om de beurt een aantal hints die erop gericht zijn te onthullen waar de spelers zich in de wereld bevinden.  Dit kan een land of een stad zijn. Wanneer de hints op zijn, moeten de spelers raden waar ze zijn. Dit doen zij door een pin op de kaart te zetten. Is de pin correct geplaatst, dan ontvang je een globetrotter-punt.

Tijdens het spel kunnen de deelnemers een team kiezen waarmee ze vrienden willen worden, en op deze manier hun ‘concurrenten’ om advies vragen. Dit levert een ‘vriendschapspunt’ op dat naar het helpende team gaat.

Na elke ronde kunnen de teams ervoor kiezen om een ander team te belonen met een ‘like’ als ze denken dat ze het goed gedaan hebben, goed waren in samenwerken of vooral goed in het oplossen van de vraag van de globetrotter.

Wanneer het spel eindigt, zijn er drie winnaars: degene met de meeste globetrotters-punten, degene met de meeste vriendschapspunten en degene met de meeste likes.

Globetrotter draait om samenwerking, het krijgen van erkenning en het verhoogt je cultuurkennis.

Voor 2-6 spelers / teams.

vloerprojectie

BuzzIt

BuzzIt is een klassieke quiz waarbij de spelers een zoemer gebruiken om verschillende vragen te beantwoorden. Het doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Elke speler / team krijgt zijn eigen zoemer. Er verschijnt een vraag op de grond en wanneer de zoemers knipperen, tik je hierop om de vraag te beantwoorden. Vervolgens verschijnen drie antwoordmogelijkheden.

In BuzzIt worden de kennis en het geheugen van de spelers op de proef gesteld. Als de speler correct antwoordt, krijgt hij / zij het punt, terwijl als het verkeerde antwoord is gekozen, de tegenstanders een punt krijgen.

BuzzIt is een geheugentrainingsspel waarbij ook samengewerkt moet worden.

Voor 2-4 spelers / teams.

beweegvloer kinderen

Bewegend leren en digitalisering als nieuwe lesmethodes in het onderwijs?

Leraren en schoolleiders stellen voor om deze nieuwe methodes…
Winnaar active floor bekend

Winnaar bekent een maand lang gratis Active Floor

Tijdens de Amac onderwijsbeurs konden deelnemers een maand lang…

Lespakket om Active Floor te integreren in je lesprogramma 

Ga dan aan de slag met het bewegend leren lespakket van Active Floor.…