Spring je slim!

Basisschool P.C. Hooftschool in Den Haag heeft de Active Floor feestelijk gelanceerd voor alle leerlingen. De Active Floor is een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. De P.C. Hooftschool wil met deze aanvullende leermethode de motorische, sociale en cognitieve vaardigheden van alle leerlingen verder ontwikkelen. Dus spring je slim.

Diana de Jongh, schooldirecteur van de P.C. Hooftschool:

”Wij vinden bewegend leren belangrijk in het onderwijs. Er zijn kinderen die leren uit een boek en er zijn kinderen die moeite hebben met stilzitten en het fijn vinden om te bewegen. En hoe mooi is het als je dit kan combineren, bewegen en leren tegelijk. De kinderen kunnen ook zelf spelletjes programmeren en als die goed in elkaar zitten, worden deze gedeeld met de rest van de wereld.”

Carolien Lamaker, adjunct directeur P.C. Hooftschool, vult aan:

“Daarnaast vinden wij het belangrijk om met de tijd mee te gaan en we vinden het altijd leuk om te zien dat de kinderen nieuwsgierig zijn in wat ze gaan leren en dat lukt met deze vloer. We kunnen zoveel vakken aanbieden zoals engels, rekenen, tafels, spelling, alles zit erop.”

Leren door bewegen

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dit doen we steeds minder. Er ligt veel wetenschappelijke bewijs dat het belang hiervan aantoont. Active Floor geeft kinderen de mogelijkheid om te leren op de manier die voor hen het meest natuurlijk is: door te bewegen. 

Misschien wil jij ook een Active Floor op jouw basisschool of kinderdagverblijf. Laat het ons weten!