Lespakket om Active Floor te integreren in je lesprogramma 

Ga dan aan de slag met het bewegend leren lespakket van Active Floor. Dit hebben wij samengesteld speciaal voor basisscholen in Nederland. Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen door op een andere manier te leren. Wij hebben een kant-en-klaar lespakket ontwikkeld zodat je de Active Floor eenvoudig kan integreren in je lesprogramma. 

De kracht van bewegend leren 

De Active Floor is geïntegreerd in het huidige curriculum. Tijdens het gebruik van de Active Floor passen de leerlingen kennis en vaardigheden toe die ze in bijvoorbeeld taal- en rekenlessen hebben opgedaan. Denk aan begrijpend lezen of het oefenen van de tafels. 

Hoe geef ik de Active Floor een plek in mijn lesprogramma? 

Iedere leerkracht gunt zijn leerlingen het beste onderwijs dat er is. Onderwijs waarin de leerlingen hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontwikkelen, dat toekomstgericht is. Iedereen leert anders maar met de Active Floor ontdekken leerlingen de wereld vanuit verschillende invalshoeken. Met de Active Floor gaan kinderen leren door te springen, hurken en te lopen. De spontane leerprocessen zullen worden geprikkeld: van onbewust naar bewust, creatief en kritisch transformatief leren. Leerlingen proberen antwoord te vinden op allerlei vragen en worden gestimuleerd slimme oplossingen te bedenken. 21ste eeuwse vaardigheden als creativiteit, mediawijsheid en kritisch denken zetten de leerlingen volop in! 

Maar ik heb geen ruimte meer in mijn lesprogramma  

Welke leerkracht wil de Active Floor nou niet? De realiteit is echter dat lesprogramma’s erg vol zitten. Je bent al blij als leerkracht dat je aan al je lessen toekomt en je je doelen behaalt.

  • Hoe kun je dan op een laagdrempelige manier bewegend leren een plek geven in je lesprogramma?
  • Hoe zorg je ervoor dat het geen extra vak wordt, maar je het integreert?
  • Hoe zorg je ervoor dat het elkaar versterkt?  

Kant-en-klaar lesmateriaal 

We hebben kant-en-klaar lesmateriaal ontwikkeld. En met dit vakwerkplan kan elk kinderdagverblijf of basisschool een eigen jaarplan, periodeplan en weekrooster vastleggen waarmee een verantwoord aanbod gewaarborgd is. De lesmaterialen zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen en bevatten vele differentiaties waarmee de leerkracht een activiteit kan aanpassen aan de interesses en niveaus van de leerlingen. Iedere “Lesbrief” is beknopt uitgelegd en hierdoor is het een praktisch handboek geworden.  

Het kan gebruikt worden als vakwerkplan, ideeënboek en naslagwerk. 

Demonstratie 

In dit filmpje zie je de Active Floor in actie. Want de Active Floor heeft veel voordelen maar het gaat erom dat de nieuwsgierigheid van de kinderen wordt geprikkeld en ze actief gaan lerenDit kan je maar op 1 manier ervaren en dat is door zelf op de Active Floor te staan.  

Hier kan je een demonstratie aanvragen.