Bewegend leren en digitalisering als nieuwe lesmethodes in het onderwijs?

Leraren en schoolleiders stellen voor om deze nieuwe methodes toe te passen in het herziende onderwijs curriculum. Dit bevestigd nog eens extra hoe belangrijk en effectief het is om bewegend leren als nieuwe onderwijsmethode toe te passen in het zogenoemde kerndoelen pakket van het onderwijs.  

Ruim 2,5 miljoen kinderen in het primair en voortgezet onderwijs krijgen lessen die gebaseerd zijn op dit zogenoemde kerndoelen pakket. Het huidige curriculum is al dertien jaar oud en is inmiddels wel aan vernieuwing toe. Én goed nieuws! Leraren en schoolleiders zijn aan zet om richting te geven aan het nieuwe curriculum. Zij hebben in kaart gebracht welke kennis en vaardigheden leerlingen moeten hebben ‘om uit te groeien tot volwassenen die bijdragen aan de samenleving, economisch zelfstandig zijn en met zelfvertrouwen in het leven staan’. Hier zijn meerdere voorstellen uitgekomen, op verschillende leergebieden; van bewegen en kunst tot natuurlijk en mondiale thema’s, maar ook gewoon taal en rekenen.

Bewegend leren

Bewegend leren is geïntroduceerd als innovatieve leermethode door leraren en schoolleiders. Maar wat houdt bewegend leren exact in? Betekent bewegend leren simpelweg; buitenspelen, spelletjes spelen en 2x 45 min per week gymen? Nee, zeker niet. Het is de bedoeling dat kinderen écht iets leren terwijl ze springen, hurken en lopen. Dat hun spontane leerprocessen geprikkeld zullen worden: van onbewust naar bewust. Het is gebleken dat kinderen véel beter onthouden als ze spelenderwijs leren.

Bewuster omgaan met digitale middelen

Naast bewegend leren wordt er door leraren en schoolleiders ook voorgesteld om in het nieuwe curriculum kinderen van het primaire onderwijs bewuster om te laten gaan met digitale middelen. Active Floor biedt de uitkomst wat betreft een combinatie van bewegend leren en het omgaan met digitale middelen. Onze interactieve beweegvloeren bevatten honderden educatieve spellen en mogelijkheden om te leren en ontwikkelen.

Benieuwd wat Active Floor voor de onderwijsmethodes bij jou op school kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@connectandplay.nl of benader ons op Instagram, Facebook of Linkedin!

Bron: Rtl nieuws

Winnaar bekent een maand lang gratis Active Floor

Tijdens de Amac onderwijsbeurs konden deelnemers een maand lang de Active Floor winnen. Vandaag heeft Mark Blijleven, directeur Active Floor, op een actieve manier de winnaar van een maand lang Active Floor bekent gemaakt! Read more

Lespakket om Active Floor te integreren in je lesprogramma 

Ga dan aan de slag met het bewegend leren lespakket van Active Floor. Dit hebben wij samengesteld speciaal voor basisscholen in Nederland. Prikkel de nieuwsgierigheid van kinderen door op een andere manier te leren. Wij hebben een kant-en-klaar lespakket ontwikkeld zodat je de Active Floor eenvoudig kan integreren in je lesprogramma.  Read more

Active Floor bewegend leren coach traject

Elke leraar of pedagogisch medewerker wil het beste uit zijn leerlingen halen. Maar hoe pak je dit aan met de Active Floor? Om leraren en andere begeleiders te ondersteunen is daarom het Active Floor bewegend leren coach traject ontwikkeld.

Waar plaats je de Active Floor het beste?

Active Floor is een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. Met Active Floor bedienen kinderen spelletjes door te lopen, springen, hurken, rennen en draaien. Het spelaanbod varieert van puur vermaak tot educatieve spellen.

Kies je voor de Active Floor, dan zorgen wij voor de installatie zodat je er direct mee aan de slag kunt. Read more

10 crowdfunding tips voor de ActiveFloor

Past de aanschaf van de ActiveFloor niet binnen de begroting? Wij helpen je graag bij het opzetten van een gratis crowdfunding voor jouw locatie. Met elkaar zorg je voor voldoende financiële middelen om de interactieve vloer aan te schaffen en te profiteren van de voordelen van bewegend leren. Vind jij het een hindernis om ouders, grootouders en andere mensen die bewegend leren belangrijk vinden direct geld te vragen? Wij hebben 10 tips verzameld van de experts die je zeker gaan inspireren. Read more

3 veel gestelde vragen over het online platform van de ActiveFloor

De ActiveFloor is een interactieve beweegvloer waarbij je educatieve spellen speelt door te springen, hurken, rennen, stappen en draaien. ActiveFloor combineert leren, spelen en bewegen. Hierdoor zijn kinderen gemotiveerd, nemen ze de lesstof makkelijker op en zijn tegelijkertijd actief bezig.

Spelen is het natuurlijke leermiddel van kinderen, dus waarom zou je spelen niet gebruiken als onderdeel van je lessen? Read more

Spring je slim!

Basisschool P.C. Hooftschool in Den Haag heeft de Active Floor feestelijk gelanceerd voor alle leerlingen. De Active Floor is een interactieve beweegvloer met een hoge funfactor die bewegen, spelen en leren combineert. De P.C. Hooftschool wil met deze aanvullende leermethode de motorische, sociale en cognitieve vaardigheden van alle leerlingen verder ontwikkelen. Dus spring je slim. Read more