fbpx

Een interactieve vloer voor jong en oud die van spelen houdt

Onze interactieve beweegvloer is voor kinderen van alle leeftijden.  Active Floor biedt standaard spellen waarmee je direct aan de slag kunt.  De inhoud aanpassen aan een oudere doelgroep? Geen probleem! Dit doe je eenvoudig zelf.

Active Floor is geschikt voor alle locaties waar kinderen samenkomen. Op dit moment vind je Active Floor in (kleuter)scholen, bibliotheken, ziekenhuizen en verschillende speelparadijzen over de hele wereld.

interaktivt_gulv_til_skoler

Beweging in de klas

Stilzitten en rekensommen maken… Niet meer van deze tijd vinden wij. Bewegend leren is gezond en het versterkt motorische, sociale en cognitieve vaardigheden. Kinderen zitten beter in hun vel, kunnen hun energie kwijt, maken een hoop plezier en nemen de lesstof sneller op.  De inhoud van de spellen van Active Floor varieert van puur vermaak tot wiskunde, taal en wetenschap.

Spelenderwijs leren op de kleuterschool

Active Floor maakt leren leuk, ook voor de allerkleinsten. Met onze interactieve beweegvloer ontdekken kleuters  verschillende bewegingen en hun zintuigen. Op een natuurlijke en uitdagende manier vergroot je ook hun kennis van nummers, letters en symbolen.

interaktiv_laering

Plezier in het ziekenhuis

Onderzoek toont aan dat kinderen sneller herstellen tijdens een ziekenhuisopname wanneer ze regelmatig uit bed komen en bewegen. Bovendien is het belangrijk dat hun verblijf in het ziekenhuis ook positieve ervaringen kent.

Gebruik Active Floor in het behandelplan

De interactieve beweegvloer van Active Floor kan onderdeel zijn van het behandelplan. Tijdens de revalidatie kan je de Active Floor bijvoorbeeld gebruiken als aanvulling op de standaard oefeningen.

Versnel de wachttijd en sociale activiteit

In ziekenhuizen komt het regelmatig voor dat je moet wachten. Om deze tijd op een aangename manier te overbruggen, biedt Active Floor uitkomst.  De tijd vliegt voorbij en de patiënt kan zijn gedachten even verzetten. Maar Active Floor kan ook dienen als ontmoetingsplaats waar kinderen samen spelen met andere patiënten en ervaringen uitwisselen.

Chronisch zieke kinderen kunnen moeite hebben om het lesprogramma van hun eigen school te volgen. De spellen van Active Floor maken het voor hen aantrekkelijker om bepaalde lesstof op te nemen.

Verschillende kinderafdelingen van Deense ziekenhuizen hebben een Active Floor. Hier draagt de vloer bij aan:

  • Een leuker en plezieriger verblijf
  • Het in beweging houden van de kinderen
  • Een genuanceerder beeld van de patiënten voor de verpleegkundigen en dokters.
interaktivt-gulv-på-børneafdelingen
Effecten bewegend leren
interaktivt-gulv-til-skoler_2

“Deze vloer is fantastisch. Ik ben al meerdere keren met Allie op deze afdeling geweest en vaak zie ik de oudere kinderen rusteloos rondlopen. Ik denk dat vooral zij er heel veel plezier van gaan hebben.

Jannie Røn – moeder van een ziekhuispatiënt, Sydvestjysk Sygehus

“Op onze afdeling, gebeuren er vaak dingen die kinderen niet leuk vinden. Misschien moet er bloed afgenomen worden, ze zijn ver van hun vriendjes vandaan en misschien zijn papa en mama verdrietig. Vanwege al deze dingen, is het heel fijn om zo’n interactieve vloer te hebben. Het zorgt voor prettige ervaringen en het geeft de kinderen die hier komen een glimp van hoop.

 Tone Møller – hoofdverpleging kinder- en jeugdafdeling, Sydvestjysk Sygehus.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

6 + 1 = ?